Diplomalijn van het CWO voor Kielboot 1,2 en 3

 

De diplomalijn van het CWO voor Kielboot gaat van 1 tot en met 5 niveau. Wij beperken ons hier tot de diplomalijn voor CWO Kielboot 1, 2 en 3 niveau.

CWO Kielboot 1

Diplomalijn

 

 

 

 

Kielboot 1 is bedoeld voor mensen die nog nooit gezeild hebben. Het diploma omvat de eenvoudige basisvaardigheden zoals het hijsen en strijken, het sturen, de bediening van de zeilen en het overstag gaan. Verder een stuk theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water. Dit alles onder gunstige omstandigheden; een rustig vaarwater en een matige wind tot en met 3 Beaufort.

 

Hier vind je de exameneisen voor CWO Kielboot 1

 

CWO Kielboot 2

Diplomalijn

Deelnemers voor het Kielboot 2 examen moeten op de beginselen van het zeilen, zoals behandeld in Kielboot 1, beheersen. Het diploma omvat ook manoeuvres zoals opkruisen, aankomen aan hoger wal en man over boord, aangevuld met bijbehorende theorie. Alles onder redelijke omstandigheden, niet te druk vaarwater tot en met wind-kracht 4 Beaufort.

 

Hier vind je de exameneisen voor CWO Kielboot 2

 

 

CWO Kielboot 3

Diplomalijn

Een van de einddoelen van Kielboot 3 is het zelfstandig kunnen varen van een dagtocht. Het diploma omvat zowel de basis- als de gevorderdenmanoeuvres zoals aankomen aan hogerwal én lagerwal, ankeren, loskomen van de grond. Ook de theorie sluit bij het gevorderdenniveau aan. Dit alles onder redelijke omstandigheden tot en met windkracht 6 Beaufort.

 

Hier vind je de exameneisen voor CWO Kielboot 3